Experiències europees de l'IES SERPIS



FIRENZE 23-24

Category : Erasmus +, Intercanvi, Mobilitats, Visitants · No Comments · by Mar 18th, 2024

El programa Erasmus+ ens retorna de nou a Florència. Pareix ara una segona ciutat per a nosaltres. De nou fem intercanvi escolar amb l’IIS Peano, situat a la zona sud de la ciutat. Coneixem el lloc, coneixem les professores que col·laboren amb nosaltres i tot resulta fluït, compacte, cada vegada millor. Duem un grup de 1r de Batxillerat, 19 alumnes, alguns arribats només fa uns mesos a l’IES Serpis, ara ja integrats de forma completa. Ens reben famílies d’alumnes  de «Terza», és a dir, 3r, de la mateixa edat que els nostres. Tenim una acollida molt generosa per part de les famílies en un dels Centres Socials que abunden a les ciutats de llarga tradició política com Bolonya o Florència. Salts, dolços i begudes refrescants per al primer dels 7 dies que passarem a la ciutat.

Activitats a l’institut, visites als llocs fonamentals de la ciutat: Uffizi, Pitti, Boboli, Santa Croce, Ponte Vecchio, Signoria, Accademia, etc., i també activitats socials amb les famílies. Engunay una novetat, una visita a l’exuberant ciutat de Venècia, que viu immersa en els dies de Carnestoltes. A cada moment ens creuem als seus carrers plens de sorpreses figures ocultes sota les màscares que caminen amb lentitud sostenint la mirada des de la protecció del vel que els oculta el rostre. Els alumnes valencians gaudeixen, els florentins també.

Hem treballat abans de vindre una història personal de les famílies a través d’un objecte. L’objecte s’inclou d’una o altra manera en la història europea i tot això ho posem en comú als Arxius Històrics de la Unió Europea, institució que té la seu a pocs quilòmetres de Florència, en una Vila Toscana que meravella. Visitem així per primera vegada el cor d’una institució emblèmàtica que té com a objectiu preservar la memòria del projecte polític més ambiciós que el nostre continent ha aconseguit mai. Una unió política que no arribe del concurs de la violència i les armes. Les treballadores, arxivistes, historiadores, provenen de França, Itàlia, Romania, Mèxic. Totes elles ens mostren el funcionament dels arxius i les formes de conservació dels documents.

Els nostres alumnes gaudeixen amb la ciutat, amb els seus corresponents italians, la seua conducta resulta impecable i ens felicitem per això.

 

Josep Martínez Sanchis

Palazzo Pitti

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by Mar 14th, 2024

Uno de los días de nuestro viaje a Florencia estuvo dedicado a visitar el Palazzo Pitti y los Jardines Bóboli. El palacio fue la residencia oficial de la familia Pitti y luego de los Médici.

Posteriormente, fue donado al pueblo por el rey Víctor Manuel III de Italia y se convirtió en una de las más grandes galerías de arte de Florencia.

Es un palacio muy bonito y muy grande,  y me encantaron sus cuadros y obras escultóricas expuestas.

También me encantaron las vistas a los jardines de Bóboli desde los grandes ventanales.

Pudimos ver, en una sección del palacio, una exposición permanente de moda. Fue fascinante ver cómo ha evolucionado el estilo de los vestidos, supongo que de forma acorde con el contexto social y cultural de cada época.

Intercambio Erasmus+ IES Serpis-IIS Peano

Texto de Rebeca Visan

Going to Venice

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by Mar 12th, 2024

One of the activities we made on the week in Florence with the Erasmus+ Program vas the visit to Venice. Venice is a very well-known and touristy city that I had never been to. It was a great experience exploring such a beautiful city with my friends. It was a relaxing day and although we walked a lot I didn’t get boring at all, even the train trips were good. Also I learnt about a curious and glamourous city like this and we were lucky visiting a few days before the famous Carnival of Venice, so we could enjoy some little brushstrokes of the festivity. A fabulous day!

Intercambio Erasmus IES Serpis-IIS Peano

Texto de Ferran Ribes

Visiting Venice

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by Mar 12th, 2024

One of the days in the exchange with the students from Florence in the Erasmus+ Program was spent in Venice. We were walking and visiting the streets of the city and enjoyed its beauty.

In addition, this day coincided with the beginning of the famous carnival of the city, so we met on the street with people wearing the typical costumes of their carnivals.

 

My colleagues and I agreed that this was the best day of the exchange, since we had free time to go wherever we wanted, and we were in a city that many of us dreamed of visiting.

 

Erasmus+ Exchange  IES Serpis- IIS Peano 2024

Text by Carlos Padilla

Ens visiten amb iMou-te: Projectes Europeus

Category : Acollides, Erasmus +, Visitants · No Comments · by Mar 7th, 2024
Ens visiten amb iMou-te: Projectes Europeus

En el context del programa iMou-te del present curs  escolar, el centre ha rebut la visita de tres centres educatius…

Galería Uffizi en Florencia

Category : Intercanvi · No Comments · by Mar 6th, 2024

Cuando visité la Galería Degli Uffizi en Florencia, durante el intercambio escolar del programa Erasmus+, me quedé impresionado por la cantidad de arte que alberga y las muchas obras que siempre he estudiado y visto en fotos; muchas de ellas las había querido ver de forma directa, ya que son verdaderas obras de arte. También vi esculturas que me dejaron muy impresionado. Además el museo es visitado por muchísima gente, lo cual me parece normal y lógico, porque creo que es un lugar de visita obligada si vas a Florencia. El detalle que más me gustó y que es el más escondido, pero también él más a la vista es el detalle de los rostros y nombres de todos los Médici que hay en el techo de la galería, ya que lo descubrí por casualidad y me pareció muy curioso. Por último me queda comentar la que fue mi obra favorita, la cual sin ninguna duda es “El nacimiento de Venus” de Botticelli;  puede que sea la obra más famosa que hay en el museo y creo que se lo merece.

Foto que tomé al cuadro de “El nacimiento de Venus».

 

Intercambio IES Serpis-IIS Peano 2024

Texto de Didac Martínez

Piazzale Michelangelo

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by Mar 1st, 2024
Florencia me pareció una ciudad preciosa para visitar ya que cada lugar que visitábamos tenía algo especial y diferente a los anteriores, por ello me ha costado decidir cuál es el lugar que más me gustó.
Al final me he decidido por la Piazzale Michelangelo, no solo por las preciosas vistas donde se veía toda la ciudad de Florencia iluminada, con a lo lejos una noria girando y cambiando de color, los grandes monumentos y el precioso rio Arno donde se reflejaba la luz de la ciudad, sino también porque pude tener un muy buen rato a solas con mi correspondiente y compartir gustos, aficiones o anécdotas de nuestro país. Fue un momento de paz y unas horas inolvidables.
Intercambio Erasmus+  IES Serpis-IIS Peano 2023
Texto de Aroa Sanchis

El David de Miguel Ángel

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by Mar 1st, 2024

 

El último día de la semana en Florencia fuimos a la Galería de la Academia, los italianos y los españoles juntos. Vimos muchas esculturas; particularmente me llamó la atención una sala únicamente con bustos y esculturas de época romana y también otra con instrumentos musicales antiguos. Fue una experiencia inolvidable y muy interesante, pero lo que más me impactó fue ver el David de Miguel Ángel. Me lo esperaba mucho más pequeño, nos quedamos todos impactados y es un recuerdo que jamás se nos olvidará. Hacerlo el ultimo día estuvo muy bien ya que cerramos el viaje de la mejor forma posible.

Intercambio Erasmus+

Texto de Irene montaña

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by Feb 29th, 2024

En la primera setmana de febrer vam anar de viatge a Florència per a fer un intercanvi escolar amb el Programa Erasmus+. Un dels dies, en concret el 2 de febrer vam anar a la Galeria dels Uffizi i abans de entrar vam poder vore el Ponte Vecchio. Va ser molt impressionant perquè el vaig trobar caminant i no m’imaginava trobar-ho. Em van encantar les cases que hi ha construïdes damunt del pont. Va ser una imatge molt bonica que no oblidaré mai.

 

Intercanvi Escolar Erasmus+

Text de Lena Rabal

The Uffizi Gallery

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by Feb 28th, 2024

During the week in Florence in the Erasmus+ Exchange, one day we went to the Uffizi Gallery, an exhibition where there are different works by very important artists such as Botticelli, Caravaggio, Leonardo Da Vinci, Michelangelo and Giotto. Within this visit I highlight some works that impressed us and made me see the art of painting in a different way, because I had never before been interested in going to museums to look at these works. I had only seen paintings in photos on the internet and these did not attract my attention, but seeing with my own eyes these paintings and the details they show, in addition with the quality of the paints and colors used, changed my thoughts towards this type of art and I enjoyed the entire exhibition like if I had discovered gold.

One of the most wonderful paintings that I could see was the Perseus freeing Andromeda by Piero di Cosimo, and this paint impressed me because of the bizarre creature that is in the middle of this work. Finally, I want to highlight the Born of Venus and The Spring by Sandro Botticelli.

Intercambio Erasmus+ IES Serpis-IIS PEANO

Texto de Néstor Ballesteros