Experiències europees de l'IES SERPISFilm noir: The third man

Category : Erasmus + · No Comments · by Ene 19th, 2022

Today, our date with the classic cinema: THE THIRD MAN. 

 

 

Vienna in the background at the beginning of the cold war, black-and-white expressionist style, excellent performance of actors and the unforgettable musical score of Anton Karas are the features of this film, considered one of  the greatest films of all time.

Anton Karl Karas was an Austrian zither player and composer, whose life changed with the unexpected success of the theme song written for this film.

Do you remember?

 

 

Jobshadowing al Salvemini-Duca d’Aosta

Category : Mobilitats · No Comments · by Ene 17th, 2022

Jobshadowing al Salvemini-Duca d’Aosta
Quan al setembre de 2017 vaig arribar a l’IES Serpis i vaig saber que es desenvolupava el projecte Erasmus per a professors, ràpidament, vaig sentir un gran interés per poder participar, pensí que podia aprendre moltes coses de la meua professió i que podria incorporar a les meues classes. Les ocasions de poder participar han anat retardant-se degut a la pandèmia que vivim des de ja fa dos anys però, per fi, he pogut gaudir de l’estança al centre Salvemini-Duca d’Aosta a Firenze amb les meues companyes Gemma Sanchis i Pilar Ferrandis. Ha estat una experiència única per a mi.
El Salvemini-Duca d’Aosta és un centre gran que està compost de dos instituts; una part es troba en un edifici ampli i l’altra part en aules prefabricades en varies altures a l’interior del pati de l’edifici més antic.
Està situat al centre de la ciutat (molt prop del Duomo i de L’Academia) i acudeixen alumnes de diferents parts de la ciutat.
I què cal dir de l’entorn? sols dir que es troba a la ciutat de Florència és prou. Un goig per a qualsevol però molt especialment per a mi. La seua riquesa històrica i artística parla per ella a soles.
És veritat que aquest centre aposta per l’ensenyament de llengües estrangeres i, molts alumnes, dominaven prou el castellà i sabien moltes coses sobre la nostra cultura. Jo em vaig plantejar el donar-los a conèixer la nostra ciutat i, també, aspectes generals de la Comunitat Valenciana. Les classes van ser molt fluides perquè els alumnes eren molt participatius i mostraven molt d’interès. Igualment va passar amb els alumnes d’Història de l’Art on vaig comentar aspectes de la Llotja de València. Tant la professora, María, com els alumnes van fer diferents comentaris i preguntes que demostraven l’atenció i l’interès que tenien per un momument tan destacable de València.

Alguns grups prepararen exposicions i activitats per a nosaltres com, per exemple, explicar-nos aspectes de la seua ciutat, els seus llocs preferits o els costums dels joves florentins en l’actualitat. Especialment divertit va estar algun alumne que se li feia la boca aigua parlant dels menjars que més li agradaven i el restaurant on el podiem menjar.
Hi ha dos aspectes que em van cridar l’atenció especialment:
● Mensualment es realitza una assemblea general de tot l’alumnat i el professorat. Es dediquen 3 hores. En aquesta ocasió va ser una reunió online pel protocol COVID i sols estaven reunits en una sala comuna alguns representants dels alumnes de manera presencial. Eixe dia es va projectar una pel·lícula titulada “La millor escola del món” que va crear prou discussió respecte al seu contingut. En altres ocasions també, en aquestes assemblees, es discuteix sobre problemes del centre, aportacions per part de qualsevol persona per a millorar aspectes concrets o tot allò que puga ser d’interès per al funcionament de l’institut. Seria similar a les nostres reunions amb els representants dels alumnes, que traslladen les impressions i idees dels nostres alumnes, però no participen tots directament.
● En la nostra reunió amb el director ens va explicar el funcionament de la prova d’accés a la Universitat, la nostra EBAU. Especialment complicada perquè fins pocs mesos abans de produir-se no saben de quines assignatures s’han d’examinar. Ens va dir que abans era més complicat ja que es sabia amb un mes d’antelació sols. Em va agradar molt el projecte que preparaven els més majors en classe de tecnologia. En els cursos inferiors treballaven en 1 i 2 dimensions, en l’últim curs en 3 dimensions. Aquest projecte final consisteix en plantejar una casa completa: construcció, mobles, aspectes tecnològics, necessitats elèctriques, gas… Em va resultar summament pràctic i interessant.
En general, com ja he comentat, ha estat una experiència molt positiva per a mi. He vist les diferències entre els nostres sistemes educatius; la divisió per edats i nivells en tres diferents ja que els alumnes de 12 a 14 anys estan en un tipus de centre diferent ; no he pogut observar si en ells també es treballa per àmbits, la qual cosa m’hauria agradat molt per comparar les nostres metodologies.

Rosa Muñoz

Acercando lenguas con el cine

Category : Erasmus + · No Comments · by Ene 3rd, 2022

Uno de los objetivos del Programa Erasmus de nuestro centro es acercar lo más posible el plurilingüismo a toda la comunidad educativa. Se trata de potenciar el uso de las lenguas extranjeras entre el alumnado y el profesorado del centro, no solo en las clases lectivas, sino también en horario no lectivo, con propuestas didácticas alternativas al ocio habitual.

Este es el caso de la puesta en marcha por parte del profesor Josep Martínez del CINECLUB Serpis.

El pasado 21 de diciembre, ya casi entrando en las vacaciones de Navidad, se ofreció a toda la comunidad educativa el visionado en versión original de un clásico del cine: CASABLANCA.

Profesorado nostálgico, alumnado con ganas de conocer buenas películas,  y familiares dispuestos a pasar una tarde agradable, nos juntamos en un aula preparada como sala de proyección.

 

Con el mismo objetivo, desde el Departamento de Inglés, surgió la iniciativa para los dias 15 i 16 de diciembre, con dos películas típicas de Navidad: HOME ALONE i LOVE ACTUALLY,  respectivamente.

Bienvenida la propuesta!!

5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Category : Erasmus + · No Comments · by Jun 8th, 2021

Quines aportacions relacionades amb el medi ambient s’han fet a la ciutat de València en els últims anys?

El 5 de juny, els alumnes de 4rt d’ESO D en l’assignatura de Biologia i Geologia i dintre del Projecte etwinning “Y4Ps@2030”  (Youth for People, Planet & Progress) han volgut fer la seua aportació al medi ambient a través d’imatges creades a la plataforma “Padlet” .

A l’imatge següent teniu un exemple d’ algunes de les accions que s’han posat en marxa  a la ciutat de València en els últims anys i en l’actualitat.

En aquest enllaç podeu veure més exemples. 

Remei Ibáñez

Jornades informatives per a la preparació de noves accions

Category : Formació · No Comments · by May 5th, 2021
Jornades informatives per a la preparació de noves accions

Durant el mes d’abril i primers dies de maig, estem assistint a totes les Jornades informatives que, des del SEPIE,…

Youth for People, Planet & Progress

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by May 5th, 2021

El 22 d’abril i coincidint amb el “Dia de la Terra” els alumnes de 4rt d’ESO en l’assignatura de Biologia i Geologia han començat a formar part d’un projecte etwinning amb alumnes de dos països europeus: alumnes de l’institut ITES “R.Valturio” de Rimini en  Itàlia i alumnes de l’institut Siebold-Gymnasium en Würzburg d’Alemanya. També participa al mateix projecte l’IES Joan Martorell de València. 

El projecte està centrat en els Objectius de l’Agenda 2030 i està vinculat a la transició ecològica i digital i a la lluita contra la desigualtat per a un futur sostenible i pacífic. A través de les activitats de col·laboració, els estudiants descobriran com els països parthers perseguiran aquests objectius i imaginaran quin serà els seu paper en les generacions futures.

 

 

Els objectius del projecte són:

-Desenvolupar la consciència mediambiental en els estudiants a través de la comparació de bones pràctiques;

-Conscienciar als estudiants de les similituds malgrat les fronteres;

-Ampliar les vistes dels estudiants i obrir les seues ments a altres cultures;

-Desenvolupar habilitats dels estudiants com és el treball en equip, l’habilitat per al debat, compromís, el lideratge;

-Fer ús de la tecnologia d’una manera segura i eficaç per tal de crear productes;

-Utilitzar les llengües estrangeres per a crear idees.

Procés de Treball

El projecte ha estat planificat i acordat pels professors implicats. Els estudiants treballaran en nacionals i internacionals equips amb l’objectiu d’augmentar la interacció entre ells: les activitats tindran un fort caràcter dinàmic i seran desenvolupades aprofitant les seccions de Twinspace i les eines més efectives segons siguin les seues necessitats.

  1. Presentació personal i intercanvi d’hàbits referents al medi ambient.
  2. Debat i raonament del Objectius de l’Agenda 2030 amb referència amb temes relacionats amb la sostenibilitat.
  3. Propostes, debats, creació de projectes cooperatius a través d’activitats cooperatives.

RESULTATS ESPERATS

Els productes creats en el diferents passos del projecte seran presentats en un vídeo final que recollirà els materials produïts per els estudiants. Serà exposat en un medi de comunicació per a la seu difusió. Després se seguiran iniciatives addicionals per difondre l’experiència a la comunitat de l’institut en la Jornada de portes Obertes i als mitjans de comunicació locals.

TEMPORALITZACIÓ: Hem posat en marxa el projecte en abril d’aquest curs 2020-2021 i continuarà el curs següent 2021-2022.

(Remei Ibáñez, prof. Dep. Biologia-Geologia)

Informació sobre Erasmus+ a l’IES Serpis per a les famílies

Category : Erasmus +, Reconeixements · No Comments · by Abr 25th, 2021

Novament comencem a preparar el pròxim curs escolar. Sempre hi ha novetats. També pel que fa a la INTERNACIONALITZACIÓ DEL CENTRE.

Pròximament tindrà lloc una reunió virtual amb les famílies dels centres de Primària adscrits, en la qual entre altres coses també s’informarà de la dimensió europea del centre.

 

APPROVED ACCREDITATION ERASMUS+ 2021-27!

Hem aconseguit L’ACREDITACIÓ ERASMUS+ PER AL PERÍODE 2021-2027 i açò té implicacions molt beneficioses per a tota la comunitat educativa, i en especial per a l’alumnat.

Resolució definitiva del procés de selecció de les sol·licituds d’Acreditació. 

Posició: 85 de 365 sol·licituds acceptades en el sector escolar KA121.

 

Les noves famílies que portaran les seues filles i fills al centre el pròxim setembre han de conéixer les possibilitats que el Programa Erasmus+ pot oferir-los. Aquesta opció forma part de l’estratègia d’internacionalització  i de millora de la qualitat educativa del centre.

Deixe aquí una breu presentació.

Difusió-ErasmusSerpis-2021

Logo para Erasmus+ del Serpis

Category : Erasmus +, Reconeixements · No Comments · by Dic 13th, 2020

El concurso organizado durante el final del curso escolar 2019-20 con el objetivo de disponer de un logo oficial para las actividades Erasmus+ del centro deja como resultado esta propuesta de la ganadora LORENA MARTÍNEZ ROLDÁN de 4t ESO.

Celebración ERASMUSDAYS

Category : Erasmus + · No Comments · by Oct 15th, 2020

La contribución de nuestro centro a la celebración de ERASMUSDAYS consiste en la propuesta de lecturas por parte del profesorado y alumnado del centro.

A través de las redes sociales publicaremos nuestras voces, dando a conocer nuestras preferencias y gustos por la lectura, siempre presente en nuestras actividades.

El Serpis también es Erasmus+.

Category : Erasmus + · No Comments · by Oct 7th, 2020

El IES Serpis se quiere sumar a la cuarta edicición de la campaña de celebración ERASMUSDAYS, que pone en valor y difunde los proyectos del Programa Erasmus+ financiados por la Unión Europea.  En su página web podréis ver el alcance de la celebración y el nivel de la participación en todo el mundo.

 

Nuestro centro ha propuesto una actividad  sencilla relacionada con el proyecto de innovación que desarrollamos, FORMES DE LLEGIR, WAYS TO READ,  proyecto dirigido a fomentar la práctica de la lectura y la escritura entre el alumnado.  En esta ocasión, y para trasladar al resto del mundo nuestras inquietudes y ganas de participar en experiencias europeas, hemos optado por una aportación sencilla del alumnado, que gravará una muy  breve intervención de una lectura que sea de su interés y agrado.  Ahí está nuestro centro, HACIENDO CULTURA.

 

Iremos publicando en las redes sociales  las diversas aportaciones a lo largo del día 15 de octubre con el hashtags    #ErasmusDays   //    #ErasmusPlus