Experiències europees de l'IES SERPISLogo para Erasmus+ del Serpis

Category : Erasmus +, Reconeixements · No Comments · by Dic 13th, 2020

El concurso organizado durante el final del curso escolar 2019-20 con el objetivo de disponer de un logo oficial para las actividades Erasmus+ del centro deja como resultado esta propuesta de la ganadora LORENA MARTÍNEZ ROLDÁN de 4t ESO.

Celebración ERASMUSDAYS

Category : Erasmus + · No Comments · by Oct 15th, 2020

La contribución de nuestro centro a la celebración de ERASMUSDAYS consiste en la propuesta de lecturas por parte del profesorado y alumnado del centro.

A través de las redes sociales publicaremos nuestras voces, dando a conocer nuestras preferencias y gustos por la lectura, siempre presente en nuestras actividades.

El Serpis también es Erasmus+.

Category : Erasmus + · No Comments · by Oct 7th, 2020

El IES Serpis se quiere sumar a la cuarta edicición de la campaña de celebración ERASMUSDAYS, que pone en valor y difunde los proyectos del Programa Erasmus+ financiados por la Unión Europea.  En su página web podréis ver el alcance de la celebración y el nivel de la participación en todo el mundo.

 

Nuestro centro ha propuesto una actividad  sencilla relacionada con el proyecto de innovación que desarrollamos, FORMES DE LLEGIR, WAYS TO READ,  proyecto dirigido a fomentar la práctica de la lectura y la escritura entre el alumnado.  En esta ocasión, y para trasladar al resto del mundo nuestras inquietudes y ganas de participar en experiencias europeas, hemos optado por una aportación sencilla del alumnado, que gravará una muy  breve intervención de una lectura que sea de su interés y agrado.  Ahí está nuestro centro, HACIENDO CULTURA.

 

Iremos publicando en las redes sociales  las diversas aportaciones a lo largo del día 15 de octubre con el hashtags    #ErasmusDays   //    #ErasmusPlus

 

Feliç dia del Llibre!

Category : Erasmus + · No Comments · by Abr 23rd, 2020

Avui, 23 d’abril, des del confinament, no sols no ens oblidem de la importància dels llibres i la literatura, sinò que més encara ens reafirmem en el seu valor per a la nostra vida.

Els llibres ens acompanyen, ens traslladen a altres mons, desperten la nostra imaginació i curiositat, ens produeixen plaer, ens arranquen somriures i de vegades ens fan plorar, provoquen relacions personals al compartir-los, ens fan pensar, de vegades ens  tranquil·litzen o tot al contrari ens alteren, ens provoquen…alimenten el nostre esperit…, en definitiva ens fan viure.

Avui, de manera especial, alumnat del centre tutoritzat per Pilar García, ens ha recordat el de meravellós que pot ser llegir un poema i compartir-lo!

 

Made with Padlet

LAVORANDO AL LICEO PEANO. FORMES I CULTURA A FLORÈNCIA

Category : Estades · No Comments · by Mar 6th, 2020

SEMINARI HORITZONTAL AL LICEO PEANO

Entre les activitats i experiències que vam viure al Liceo Lingüístico Peano de Florència voldria destacar-ne una que em va interessar com a docent i com a ciutadà que ha considerat sempre els instituts com a espais de transmissió de cultura no sols en el sentit vertical, sinó també en el sentit horitzontal de les comunitats d’aprenentatge.

Un dels dies de la setmana, de forma gairebé casual, vam trobar una professora d’italià que, fora del seu horari de treball, entrava a l’institut. Sorpresos per la seua presència al centre de treball un dia en què no havia de treballar (ho feia a temps parcial) li preguntàrem i ens respongué que estava allà per assistir al seminari de la professora de filosofia Antonella Brillante. Com que la filosofia és la meua matèria vaig decidir acompanyar la professora Elena Fini al seminari de filosofia que es feia fora d’horari lectiu. Abans d’entrar em vaig assabentar que no es tractava d’un seminari com els nostres, sinó més bé d’un curs obert a tota la comunitat educativa que havia sigut proposat pels alumnes de l’últim curs de batxillerat, al qual podien assistir, de manera voluntària, qualsevol persona amb ganes d’anar-hi, aprendre i participar amb els altres membres de la comunitat del liceu.

A les 14.30 començava una classe setmanal, durant dos mesos de l’any, sobre filosofia política aplicada al segle XX. Una mena de matèria que, en la tradició d’Enzo Traverso, busca l’anàlisi de la història des de la perspectiva dels conceptes filosòfics. Unes 25 o 30 persones, bolígraf en mà, prenien apunts, manifestaven dubtes, entraven en col·loqui de manera amable. D’entre elles uns dotze o catorze alumnes i un nombre molt semblant de professors i professores. Tots asseguts com a participants d’una classe al voltant del concepte de nacionalisme i el seu desenvolupament des del segle XIX i les guerres napoleòniques fins la darrera guerra de Kosovo. Ara parlant de filosofia, adés d’història. Ara preguntant o intervenint una alumna, adés un professor.

Aquesta horitzontalitat i aquesta preocupació pel saber i la cultura dins d’un centre de secundària em va semblar una idea, una oportunitat i també em va generar una reflexió sobre la importància del saber i la comunicació del mateix entre la nostra comunitat d’alumnes, però també entre nosaltres, els professors i professores. Per què no estem més oberts a seure al costat dels nostres alumnes i compartir amb ells dubtes i preocupacions? No formem part tots d’una mateixa comunitat i estem, en conseqüència, afectats pels mateixos problemes? Per què, en general, no estem disposats ací a aprendre i compartir el nostre saber si no hi ha darrere un reconeixement en forma de certificacions i/o diplomes? Per què ens costa tant aprofitar el que saben altres amb els quals treballem colze a colze?

És veritat que de vegades ho fem (sense alumnes, això sí)12, però a Florència vaig veure una comunitat que de manera intensa (i no evidentment en tots els casos) es mostrava preocupada per contrastar i saber més del lloc que ocupava en el món i que aquesta preocupació proporcionava una cohesió a professors i alumnes de forma que tots se sentien membres d’un projecte comú, d’un aprenentatge que servia a tots i que tots podien, podíem, aprendre junts i sense vergonya.

Pense com traslladar això al nostre centre, com vehicular un projecte, tot i que siga de forma iniciàtica, que pose en comú els interessos culturals dels alumnes i la constitució d’una xicoteta comunitat d’aprenentatge que, des del nostre IES, no parara de créixer.

1. Pilar Garcia: afegisc aquesta nota per matisar que sí que ho fem però no es destaca ni se sol valorar massa. Ho fem dins de classe (quan discutim amb l’alumnat sobre temes més o menys curriculars i d’actualitat) i fora, amb reconeixement (seminaris i grups de treball) o sense (sala de profes, cafeteria o bar). Falta, trobe, posar-ho en valor i potser donar-li un format del tipus que trobàrem al Peano dins de les nostres condicions i condicionants, és clar.

2. Josep M. Sanchis: em referisc a una activitat horitzontal, on compartim alumnes i professors al mateix nivell. En cap cas això es dona en una classe ni tampoc en un seminari (on no hi ha alumnes).

Visita professores de l’Institut Vespucci-Colombi

Category : Visitants · No Comments · by Feb 29th, 2020

Prácticament gràcies al projecte Erasmus+ staff V.I.E. estagueren en València la setmana passada tres professores de Livorno, de l’Institut Vespucci-Colombi,per a realitzar una formació amb focus sobre les majors diferències entre el sistema educatiu espanyol i italià. Van visitar algunes empreses i centres educatius, un dels quals va ser el nostre, on s’entrevistaren amb personal docent. També tingueren interés per saber com estem abordant la inclusió educativa en els centres. El departament d’Orientació els va exlicar els recursos que tenim, les pràctiques que duem endavant i alguns aspectes de la nova llei d’inclusió.

Logo Erasmus+

Category : Erasmus + · No Comments · by Feb 14th, 2020

Se aplaza la fecha tope para el concurso LOGO PROYECTO ERASMUS+ hasta el dia 13 de marzo.

¡Animate y prueba tus habilidades de diseño gráfico!

Si ganas, ¡tu logo estará presente en todas las actividades de carácter internacional que el centro desarrolla!

Haz click en la imagen si necesitas key words que te proporcionen un contexto conceptual.

 

 

Rigas Vatsts Tehnikums

Category : Visitants · No Comments · by Feb 14th, 2020

Ahir, 13 de febrer, ens va visitar un estudiant de Cicle Superior d’Informàtica de Letònia que, en finalitzar els seus estudis, serà professor després de realitzar dues setmanes més de formació.

L’objectiu de la seua visita ha estat conéixer la implantació dels equips informàtics del centre, el tipus de software i la qualitat del servei de xarxa.

Els companys del departament d’Informàtica, Juanvi Saborit i Xavier Rodríquez, li han fet un bona desmostració del funcionament dels centres de processament de dades i de les messures de seguretat.

Carme Devis

 

Bona sort Valters!!

Jornades al Liceo Linguistico G. PEANO de FIRENZE

Category : Erasmus +, Formació · No Comments · by Feb 9th, 2020
Jornades al Liceo Linguistico G. PEANO de FIRENZE

El jobshadowing que hem realitzat al centre italià G. Peano de Florència l’última setmana de gener de 2020 ha estat…

Job shadowing en Praga: Mirar para aprender

Category : Erasmus + · No Comments · by Ene 20th, 2020

Esta ha sido mi primera experiencia laboral en un programa Erasmus. Este viaje me ha dado la oportunidad de ver otra manera de enseñar, de recorrer las calles de la ciudad por segunda vez, conocer las obras de Alfons Mucha, y perder el miedo a decir alguna palabra en checo.

Objetivos

Durante la semana del 25 al 29 de noviembre de 2019, visitamos el Instituto Arcibiskuspé Gymnázium  para realizar un job shadowing en las clases de inglés y español y establecer contacto para realizar un intercambio de alumnado para el próximo año.

 

Programa

Durante las semanas previas, el jefe de departamento de español nos elaboró un horario para que pudiéramos asistir a clases de inglés y español de niveles y docentes diferentes. También concertó varias reuniones con el director y el departamento de lenguas extranjeras. Por suerte, pudimos compaginar toda esta experiencia laboral con la parte más cultural de la ciudad: museos, ópera, teatro…

Conclusiones

Respecto a las conclusiones que sacamos de esta experiencia, no nos podemos olvidar de que este centro es concertado y los alumnos hacen un examen de ingreso. Además, la ratio en las clases de lengua no superaba los 15 alumnos. Dicho esto, los alumnos tenían un nivel alto de idiomas y tenían un rol muy activo en las clases.  Es verdad que llegar a los objetivos mínimos de cada asignatura no resultaba tan difícil, ya que no había la diversidad en el aula a la que estamos acostumbrados en nuestro centro.