Experiències europees de l'IES SERPIS5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Category : Erasmus + · No Comments · by Jun 8th, 2021

Quines aportacions relacionades amb el medi ambient s’han fet a la ciutat de València en els últims anys?

El 5 de juny, els alumnes de 4rt d’ESO D en l’assignatura de Biologia i Geologia i dintre del Projecte etwinning “Y4Ps@2030”  (Youth for People, Planet & Progress) han volgut fer la seua aportació al medi ambient a través d’imatges creades a la plataforma “Padlet” .

A l’imatge següent teniu un exemple d’ algunes de les accions que s’han posat en marxa  a la ciutat de València en els últims anys i en l’actualitat.

En aquest enllaç podeu veure més exemples. 

Remei Ibáñez

Jornades informatives per a la preparació de noves accions

Category : Formació · No Comments · by May 5th, 2021
Jornades informatives per a la preparació de noves accions

Durant el mes d’abril i primers dies de maig, estem assistint a totes les Jornades informatives que, des del SEPIE,…

Youth for People, Planet & Progress

Category : Erasmus +, Intercanvi · No Comments · by May 5th, 2021

El 22 d’abril i coincidint amb el “Dia de la Terra” els alumnes de 4rt d’ESO en l’assignatura de Biologia i Geologia han començat a formar part d’un projecte etwinning amb alumnes de dos països europeus: alumnes de l’institut ITES “R.Valturio” de Rimini en  Itàlia i alumnes de l’institut Siebold-Gymnasium en Würzburg d’Alemanya. També participa al mateix projecte l’IES Joan Martorell de València. 

El projecte està centrat en els Objectius de l’Agenda 2030 i està vinculat a la transició ecològica i digital i a la lluita contra la desigualtat per a un futur sostenible i pacífic. A través de les activitats de col·laboració, els estudiants descobriran com els països parthers perseguiran aquests objectius i imaginaran quin serà els seu paper en les generacions futures.

 

 

Els objectius del projecte són:

-Desenvolupar la consciència mediambiental en els estudiants a través de la comparació de bones pràctiques;

-Conscienciar als estudiants de les similituds malgrat les fronteres;

-Ampliar les vistes dels estudiants i obrir les seues ments a altres cultures;

-Desenvolupar habilitats dels estudiants com és el treball en equip, l’habilitat per al debat, compromís, el lideratge;

-Fer ús de la tecnologia d’una manera segura i eficaç per tal de crear productes;

-Utilitzar les llengües estrangeres per a crear idees.

Procés de Treball

El projecte ha estat planificat i acordat pels professors implicats. Els estudiants treballaran en nacionals i internacionals equips amb l’objectiu d’augmentar la interacció entre ells: les activitats tindran un fort caràcter dinàmic i seran desenvolupades aprofitant les seccions de Twinspace i les eines més efectives segons siguin les seues necessitats.

  1. Presentació personal i intercanvi d’hàbits referents al medi ambient.
  2. Debat i raonament del Objectius de l’Agenda 2030 amb referència amb temes relacionats amb la sostenibilitat.
  3. Propostes, debats, creació de projectes cooperatius a través d’activitats cooperatives.

RESULTATS ESPERATS

Els productes creats en el diferents passos del projecte seran presentats en un vídeo final que recollirà els materials produïts per els estudiants. Serà exposat en un medi de comunicació per a la seu difusió. Després se seguiran iniciatives addicionals per difondre l’experiència a la comunitat de l’institut en la Jornada de portes Obertes i als mitjans de comunicació locals.

TEMPORALITZACIÓ: Hem posat en marxa el projecte en abril d’aquest curs 2020-2021 i continuarà el curs següent 2021-2022.

(Remei Ibáñez, prof. Dep. Biologia-Geologia)

Informació sobre Erasmus+ a l’IES Serpis per a les famílies

Category : Erasmus +, Reconeixements · No Comments · by Abr 25th, 2021

Novament comencem a preparar el pròxim curs escolar. Sempre hi ha novetats. També pel que fa a la INTERNACIONALITZACIÓ DEL CENTRE.

Pròximament tindrà lloc una reunió virtual amb les famílies dels centres de Primària adscrits, en la qual entre altres coses també s’informarà de la dimensió europea del centre.

 

APPROVED ACCREDITATION ERASMUS+ 2021-27!

Hem aconseguit L’ACREDITACIÓ ERASMUS+ PER AL PERÍODE 2021-2027 i açò té implicacions molt beneficioses per a tota la comunitat educativa, i en especial per a l’alumnat.

Resolució definitiva del procés de selecció de les sol·licituds d’Acreditació. 

Posició: 85 de 365 sol·licituds acceptades en el sector escolar KA121.

 

Les noves famílies que portaran les seues filles i fills al centre el pròxim setembre han de conéixer les possibilitats que el Programa Erasmus+ pot oferir-los. Aquesta opció forma part de l’estratègia d’internacionalització  i de millora de la qualitat educativa del centre.

Deixe aquí una breu presentació.

Difusió-ErasmusSerpis-2021

Logo para Erasmus+ del Serpis

Category : Erasmus +, Reconeixements · No Comments · by Dic 13th, 2020

El concurso organizado durante el final del curso escolar 2019-20 con el objetivo de disponer de un logo oficial para las actividades Erasmus+ del centro deja como resultado esta propuesta de la ganadora LORENA MARTÍNEZ ROLDÁN de 4t ESO.

Celebración ERASMUSDAYS

Category : Erasmus + · No Comments · by Oct 15th, 2020

La contribución de nuestro centro a la celebración de ERASMUSDAYS consiste en la propuesta de lecturas por parte del profesorado y alumnado del centro.

A través de las redes sociales publicaremos nuestras voces, dando a conocer nuestras preferencias y gustos por la lectura, siempre presente en nuestras actividades.

El Serpis también es Erasmus+.

Category : Erasmus + · No Comments · by Oct 7th, 2020

El IES Serpis se quiere sumar a la cuarta edicición de la campaña de celebración ERASMUSDAYS, que pone en valor y difunde los proyectos del Programa Erasmus+ financiados por la Unión Europea.  En su página web podréis ver el alcance de la celebración y el nivel de la participación en todo el mundo.

 

Nuestro centro ha propuesto una actividad  sencilla relacionada con el proyecto de innovación que desarrollamos, FORMES DE LLEGIR, WAYS TO READ,  proyecto dirigido a fomentar la práctica de la lectura y la escritura entre el alumnado.  En esta ocasión, y para trasladar al resto del mundo nuestras inquietudes y ganas de participar en experiencias europeas, hemos optado por una aportación sencilla del alumnado, que gravará una muy  breve intervención de una lectura que sea de su interés y agrado.  Ahí está nuestro centro, HACIENDO CULTURA.

 

Iremos publicando en las redes sociales  las diversas aportaciones a lo largo del día 15 de octubre con el hashtags    #ErasmusDays   //    #ErasmusPlus

 

Feliç dia del Llibre!

Category : Erasmus + · No Comments · by Abr 23rd, 2020

Avui, 23 d’abril, des del confinament, no sols no ens oblidem de la importància dels llibres i la literatura, sinò que més encara ens reafirmem en el seu valor per a la nostra vida.

Els llibres ens acompanyen, ens traslladen a altres mons, desperten la nostra imaginació i curiositat, ens produeixen plaer, ens arranquen somriures i de vegades ens fan plorar, provoquen relacions personals al compartir-los, ens fan pensar, de vegades ens  tranquil·litzen o tot al contrari ens alteren, ens provoquen…alimenten el nostre esperit…, en definitiva ens fan viure.

Avui, de manera especial, alumnat del centre tutoritzat per Pilar García, ens ha recordat el de meravellós que pot ser llegir un poema i compartir-lo!

 

Made with Padlet

LAVORANDO AL LICEO PEANO. FORMES I CULTURA A FLORÈNCIA

Category : Mobilitats · No Comments · by Mar 6th, 2020

SEMINARI HORITZONTAL AL LICEO PEANO

Entre les activitats i experiències que vam viure al Liceo Lingüístico Peano de Florència voldria destacar-ne una que em va interessar com a docent i com a ciutadà que ha considerat sempre els instituts com a espais de transmissió de cultura no sols en el sentit vertical, sinó també en el sentit horitzontal de les comunitats d’aprenentatge.

Un dels dies de la setmana, de forma gairebé casual, vam trobar una professora d’italià que, fora del seu horari de treball, entrava a l’institut. Sorpresos per la seua presència al centre de treball un dia en què no havia de treballar (ho feia a temps parcial) li preguntàrem i ens respongué que estava allà per assistir al seminari de la professora de filosofia Antonella Brillante. Com que la filosofia és la meua matèria vaig decidir acompanyar la professora Elena Fini al seminari de filosofia que es feia fora d’horari lectiu. Abans d’entrar em vaig assabentar que no es tractava d’un seminari com els nostres, sinó més bé d’un curs obert a tota la comunitat educativa que havia sigut proposat pels alumnes de l’últim curs de batxillerat, al qual podien assistir, de manera voluntària, qualsevol persona amb ganes d’anar-hi, aprendre i participar amb els altres membres de la comunitat del liceu.

A les 14.30 començava una classe setmanal, durant dos mesos de l’any, sobre filosofia política aplicada al segle XX. Una mena de matèria que, en la tradició d’Enzo Traverso, busca l’anàlisi de la història des de la perspectiva dels conceptes filosòfics. Unes 25 o 30 persones, bolígraf en mà, prenien apunts, manifestaven dubtes, entraven en col·loqui de manera amable. D’entre elles uns dotze o catorze alumnes i un nombre molt semblant de professors i professores. Tots asseguts com a participants d’una classe al voltant del concepte de nacionalisme i el seu desenvolupament des del segle XIX i les guerres napoleòniques fins la darrera guerra de Kosovo. Ara parlant de filosofia, adés d’història. Ara preguntant o intervenint una alumna, adés un professor.

Aquesta horitzontalitat i aquesta preocupació pel saber i la cultura dins d’un centre de secundària em va semblar una idea, una oportunitat i també em va generar una reflexió sobre la importància del saber i la comunicació del mateix entre la nostra comunitat d’alumnes, però també entre nosaltres, els professors i professores. Per què no estem més oberts a seure al costat dels nostres alumnes i compartir amb ells dubtes i preocupacions? No formem part tots d’una mateixa comunitat i estem, en conseqüència, afectats pels mateixos problemes? Per què, en general, no estem disposats ací a aprendre i compartir el nostre saber si no hi ha darrere un reconeixement en forma de certificacions i/o diplomes? Per què ens costa tant aprofitar el que saben altres amb els quals treballem colze a colze?

És veritat que de vegades ho fem (sense alumnes, això sí)12, però a Florència vaig veure una comunitat que de manera intensa (i no evidentment en tots els casos) es mostrava preocupada per contrastar i saber més del lloc que ocupava en el món i que aquesta preocupació proporcionava una cohesió a professors i alumnes de forma que tots se sentien membres d’un projecte comú, d’un aprenentatge que servia a tots i que tots podien, podíem, aprendre junts i sense vergonya.

Pense com traslladar això al nostre centre, com vehicular un projecte, tot i que siga de forma iniciàtica, que pose en comú els interessos culturals dels alumnes i la constitució d’una xicoteta comunitat d’aprenentatge que, des del nostre IES, no parara de créixer.

1. Pilar Garcia: afegisc aquesta nota per matisar que sí que ho fem però no es destaca ni se sol valorar massa. Ho fem dins de classe (quan discutim amb l’alumnat sobre temes més o menys curriculars i d’actualitat) i fora, amb reconeixement (seminaris i grups de treball) o sense (sala de profes, cafeteria o bar). Falta, trobe, posar-ho en valor i potser donar-li un format del tipus que trobàrem al Peano dins de les nostres condicions i condicionants, és clar.

2. Josep M. Sanchis: em referisc a una activitat horitzontal, on compartim alumnes i professors al mateix nivell. En cap cas això es dona en una classe ni tampoc en un seminari (on no hi ha alumnes).

Visita professores de l’Institut Vespucci-Colombi

Category : Acollides · No Comments · by Feb 29th, 2020

Prácticament gràcies al projecte Erasmus+ staff V.I.E. estagueren en València la setmana passada tres professores de Livorno, de l’Institut Vespucci-Colombi,per a realitzar una formació amb focus sobre les majors diferències entre el sistema educatiu espanyol i italià. Van visitar algunes empreses i centres educatius, un dels quals va ser el nostre, on s’entrevistaren amb personal docent. També tingueren interés per saber com estem abordant la inclusió educativa en els centres. El departament d’Orientació els va exlicar els recursos que tenim, les pràctiques que duem endavant i alguns aspectes de la nova llei d’inclusió.