Experiències europees de l'IES SERPIS




Internacionalització del centre.

Category : Formació · by Nov 24th, 2018

El dimecres 21 de novembre va tindre lloc la 1ª sessió del Seminari MILLORANT LES COMPETÈNCIES PROFESSIONALS DELS DOCENTS (I).

Aquesta sessió estava dedicada a informar sobre el programa Erasmus + i la convocatòria que acaba de sortir per a l’any 2019, especialment per a les persones nouvingudes o desconeixedores del programa,  i també posar en comú intencions, voluntats i propostes per a encetar una nova sol·licitud.

Per què s’inclou aquest tema en un seminari de formació sobre competències professionals del professorat? La resposta és clara: la internacionalització d’un centre educatiu depén de les persones que treballen en ell. Podem analitzar els seus avantatges a dos nivells.

A escala de centre, que hi haja un equip docent format i capacitat en llengües estrangeres facilita una oferta educativa variada en programes lingüístics i, per tant, obri més oportunitats educatives per a l’alumnat. Conèixer el funcionament dels centres educatius d’altres països, els seus punts forts i dèbils i la cultura i societat que els envolta, ens ajuda a agafar perspectiva en el nostre context i ens permet replicar les propostes i idees que s’arreplegen.

A nivell individual, no hi ha dubte que l’experiència és absolutament enriquidora, profitosa i motivant i, a més, estimula la pròpia iniciativa per a ser millor en el nostre lloc de treball.

Els aspectes que es van tractar en la sessió són els següents:

  • Qui i què del programa Erasmus+: Comissió Europea, Agència Nacional, prioritats i accions del programa.
  • Enllaços interessants: Comissió Europea (Portal del participant, OLS…), Plataforma eTwinning, Plataforma School Education Gateway (catàleg de cursos, buscador de mobilitats, buscador de socis, eines i recursos didàctics…).
  • Plataforma d’experiències erasmus+ subvencionades per a conéixer exemples d’èxit.
  • Guia del programa per a la convocatòria 2019.deadline-2636259_640
  • Aspectes a considerar per a un bon projecte Erasmus: enfocament escolar integral, inclusiu, interdepartamental, amb diversitat de temes a desenvolupar,
  • Aspectes a considerar per a preparar la sol·licitud.

Amb un torn obert de paraula els participants van posar en comú els coneixements que tenien sobre el tema, dubtes, interessos, expectatives…

Finalment, acordarem una doble tasca individual: un passeig de lectura pels enllaços presentats i un exercici reflexiu sobre les necessitats del centre i sobre els interessos particulars, i com tot això pot revertir en la millora de l’aprenentatge de l’alumnat.

Compartirem un document que arreplegarà les aportacions de tots.

ÀNIM, el 5 de febrer és l’horitzó.

SHARE :

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *