La veritat es que han sigut dues setmanes que sense cap dubte tornaria a repetir. No sols pel que he aprés de la llengua anglesa si no també i no menys important per les bones experiències que es poden intercanviar entre companys amb característiques professionals similars i de diferents nacionalitats. Experiències sobretot metodològiques que de segur aquest curs tindre la ocasió de posar en marxa i poder compartir amb els meus alumnes.
Per que vaig elegir Cambridge per fer un curs de formació d’anglès dintre del projecte Erasmus+ que començava a posar-se en marxa i s’ instal·lava per un període de dos cursos a l’IES SERPIS?
Cambridge sempre em va semblar una ciutat universitària amb molt de caràcter, encantadora i molt cosmopolita. Seria fàcil practicar l’anglès a tot arreu i integrar-se en la ciutat. Per tant, vaig fer un curs d’anglès general durant dues setmanes, en St. Andrew’s College. Era un curs de gramàtica general, vocabulari, writing, i sobretot molt de speaking. Les metodologies que utilitzaven els professors i professores van ser molt interessants amb matisos que posaré a la pràctica en les classes de Biologia i Geologia amb els meus alumnes. Metodologies moltes d’elles basades en l’aprenentatge mitjançant el joc, que motivaven moltíssim a l’alumnat del grup.
Bàsicament, la idea central pel que he fet aquest curs és per a poder tindre més mecanismes i més recursos per impartir algunes de les meues classes de l’assignatura de Biologia i Geologia en anglès. De moment, introduiré algunes activitats a classe amb contingut de la meua àrea i a més en anglès. Activitats que em resulten i els resulten enriquidores i que la idea original va sorgir a Cambridge.
Recomanaria aquest tipus de cursos a part del professorat implicat en el projecte, l’ intercanvi d’experiències et dona un camp de visió molt mes ampli per poder veure formes de impartir docència diferent, que a la llarga et van formant professionalment, i que realment crec que és un dels objectius mes importants d’aquest tipus de projectes. Ser coneixedors d’altres formes d’impartir docència i agafar idees que mes tard i de manera conscient impartirem als nostres alumnes.
Agrair a Joe Medcalf Cap d’estudis, a la Coordinadora Helen Widdall, i en definitiva als organitzadors del curs per dur a termes cursos amb un programa tant ampli i variat i en definitiva i pel seu tracte personal al igual que professional.
Finalment, agrair a la coordinada del projecte Erasmus+ KA-1 “Mirar a Europa para innovar en la aulas” Virginia Pla, per les gestions dedicades, així com a tot l’equip de professorat i organitzatiu que tirem endavant aquests fantàstics projectes. Gràcies.