Experiències europees de l'IES SERPIS
Intercanvi Milà

Category : Erasmus + · by Jun 13th, 2023

A aquesta entrada m ‘agradaria compartir l ‘emocionat experiencia de l ‘intercanvi realitzat a la cosmopolita ciutat de Milà, Italià. Aquest jobshadowing he pogut viure-lo amb les meues companyes Rosa Orient, professora de Física-Química i Remei Ibañez , professora de biologia del nostre Institut Serpis. Juntes hem tingut l’ oportunitat de aprofondir al sistema educatiu italià intercanviant coneixements amb companys i descobrint noves perspectives a l’ensenyament de l ‘Educació Secundaria.  

Des del primer dia de l ‘intercanvi vam comprovar la dedicació i el compromís del professorat del Liceu Marconi. Vam ser rebuts pel professorat lingüístic i alumnes que cursaven la matèria de castellà. Ells mateixos són els que ens van fer la visita de l ‘ institut . Ens van ensenyar les seues instal·lacions i la seua distribució.  

Després vam tenir el gust de ser rebudes per la directora del centre,qué ens va convidar a esmorzar mentres ens va donar la benvinguda al centre.  

Durant els dies que va durar l ‘experiència vam visualitzar les classes de matemàtiques, biologia amb els seus laboratoris i Física. Va ser molt motivant veure com els diferents professors matemàtiques, en el meu cas, promovien l’ aprenentatge actiu, fomentant la participació i la verbalització dels coneixements.  

A les reunions i posades en comú vam poder discutir temes educatius , compartir recursos i debatre sobre les millores que podem fer a l ‘educació secundaria. Explorant noves perspectives , introducció de l’ús de la tecnologia per poder visualitzar millor alguns exercicis.  

Una qüestió que vull destacar va ser la facilitat en la que ens vam relacionar , utilitzant tant l ‘angles ,com el castellà i italià. Es veu una relació cultural molt estreta i això es va veure reflectit amb la comoditat de comunicació que vam establir.  

Una vegada acabes les classes i reunions vam poder gaudir d’una ciutat com Milà ,  plena de cultura i història.Aquesta ciutat és un referent educatiu italià sent fonamentada amb universitats i institucions  molt  importants que promouen  i creen un entorn estimulant per al coneixement i aprenentatge amb l’objectiu de crear estudiant ben preparats amb una visió global.  

En conclusió, bé puc dir que aquest intercanvi ha enriquit el meu bagatge professional i m ‘ ha permés ampliar el meu horitzó educatiu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE :

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *