Experiències europees de l'IES SERPIS
Erasmus + al Liceu Científic Marconi de Milan

Category : Erasmus + · by Jun 8th, 2023

El passat mes de maig tres professores de l’IES Serpis vam realitzar una mobilitat Erasmus + on vam visitar el Liceu Científic Marconi de Milan. Els objectius principals de l’estada estaven relacionats amb l’ensenyament de les ciències en el sistema educatiu italià, com s’organitzen els departaments, el treball per projectes interdisciplinars, el treball experimental als laboratoris de ciències, com es preparen per les probes d’accés a la Universitat i la interacció amb el professorat i alumnat del centre d’acollida per intercanviar experiències i aprenentatges. 

Només arribar el primer dia una representació del professorat i l’alumnat ens van mostrar les instal·lacions del Liceu (aules, laboratoris etc),  vam conèixer a membres de l’equip directiu i vam conèixer a part del professorat i tècnics de laboratori. Després de la presentació i la visita ja vam començar a assistir a les diferents classes seguint el programa que ens havien preparat.  

El Liceu Marconi es troba en un barri a la perifèria de la ciutat de Milan, té aproximadament 850 alumnes entre 14 i 19 anys. En el Sistema Educatiu Italià els alumnes de 14 anys que decideixen estudiar al Liceu és perquè volen cursar estudis universitaris en el futur i han de triar també amb aquesta edat si volen fer la branca lingüística o científica. Romanen al Liceu fins els 19 anys, en aquet últim any realitzen les probes d’accés a la Universitat que són escrites per a les matèries de matemàtiques i italià i orals per la resta de matèries cursades.  

Durant tota la setmana vam poder assistir a classes de matemàtiques, física, química i biologia, realitzarem pràctiques de laboratori de química i biologia, vam parlar amb membres de l’equip directiu, intercanviarem materials, vam comparar aspectes rellevants del sistema educatiu italià i espanyol també vam parlar sobre l’organització dels departaments i sobre la formació del professorat.  

Ha estat una setmana plena d’experiències i reflexions, hem conegut una altra realitat i una altra manera de treballar. Ben segur anem a aplicar algunes de les coses que hem après per tal de millorar la nostra tasca docent.  

SHARE :

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *