Experiències europees de l'IES SERPIS
Youth for People, Planet & Progress

Category : Erasmus +, Intercanvi · by May 5th, 2021

El 22 d’abril i coincidint amb el “Dia de la Terra” els alumnes de 4rt d’ESO en l’assignatura de Biologia i Geologia han començat a formar part d’un projecte etwinning amb alumnes de dos països europeus: alumnes de l’institut ITES “R.Valturio” de Rimini en  Itàlia i alumnes de l’institut Siebold-Gymnasium en Würzburg d’Alemanya. També participa al mateix projecte l’IES Joan Martorell de València. 

El projecte està centrat en els Objectius de l’Agenda 2030 i està vinculat a la transició ecològica i digital i a la lluita contra la desigualtat per a un futur sostenible i pacífic. A través de les activitats de col·laboració, els estudiants descobriran com els països parthers perseguiran aquests objectius i imaginaran quin serà els seu paper en les generacions futures.

 

 

Els objectius del projecte són:

-Desenvolupar la consciència mediambiental en els estudiants a través de la comparació de bones pràctiques;

-Conscienciar als estudiants de les similituds malgrat les fronteres;

-Ampliar les vistes dels estudiants i obrir les seues ments a altres cultures;

-Desenvolupar habilitats dels estudiants com és el treball en equip, l’habilitat per al debat, compromís, el lideratge;

-Fer ús de la tecnologia d’una manera segura i eficaç per tal de crear productes;

-Utilitzar les llengües estrangeres per a crear idees.

Procés de Treball

El projecte ha estat planificat i acordat pels professors implicats. Els estudiants treballaran en nacionals i internacionals equips amb l’objectiu d’augmentar la interacció entre ells: les activitats tindran un fort caràcter dinàmic i seran desenvolupades aprofitant les seccions de Twinspace i les eines més efectives segons siguin les seues necessitats.

  1. Presentació personal i intercanvi d’hàbits referents al medi ambient.
  2. Debat i raonament del Objectius de l’Agenda 2030 amb referència amb temes relacionats amb la sostenibilitat.
  3. Propostes, debats, creació de projectes cooperatius a través d’activitats cooperatives.

RESULTATS ESPERATS

Els productes creats en el diferents passos del projecte seran presentats en un vídeo final que recollirà els materials produïts per els estudiants. Serà exposat en un medi de comunicació per a la seu difusió. Després se seguiran iniciatives addicionals per difondre l’experiència a la comunitat de l’institut en la Jornada de portes Obertes i als mitjans de comunicació locals.

TEMPORALITZACIÓ: Hem posat en marxa el projecte en abril d’aquest curs 2020-2021 i continuarà el curs següent 2021-2022.

(Remei Ibáñez, prof. Dep. Biologia-Geologia)

SHARE :

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *