Experiències europees de l'IES SERPIS
Marta Yun López Hélamo guanya el premi Sambori

Category : Reconeixements · by May 6th, 2018

 

L’alumna MARTA YUN LÓPEZ HÉLAMO de 1r de Batxillerat ha guanyat l’últim PREMI SAMBORI en la modalitat de Batxillerat i CF.

L’obra guanyadora s’anomena “La reunió” i la podu llegir en el blog de la biblioteca de l’IES Serpis: Add litteran:

https://bibliotecaserpis.blogspot.com.es/

Comença així:

Anna mirava fixament la pantalla del seu mòbil mentre sa mare li pentinava bruscament els seus desordenats cabells pèl-rojos, fins deixar-los en perfecte estat. Hui era el dia. Anna vivia en una gran ciutat on, en aquesta era contemporània, tot el món feia ús de les noves tecnologies i la ciberaddicció regnava entre la població, especialment, la més jove. Per aquest motiu, el govern va decidir que això no podia continuar. Havien de posar-li remei. D’aquesta forma, sorgí La Cridada. Era un dia molt especial per als adolescents, el dia en què tota la generació que complira o haguera complit eixe any els 16, seria enviada a La Nau, una edificació on aquests xavals passarien un any sencer “desenganxant-se” d’Internet. El govern va idear una sèrie de protocols per tal de suprimir la ciberaddicció, que posaven en marxa amb cada generació que passava per La Nau, on tots els adolescents serien privats de tota mena d’aparells electrònics. Durant els tres primers mesos, no podrien ni tan sols parlar d’Internet, xarxes socials, mòbils, etc. Aquesta era l’etapa més difícil i estricta, on els xics eren obligats a fer el treball pel seu compte, a mà, sense ajuda de ningun robot o de Google. Havien de comunicar-se amb altres parlant i, si buscaven algú, calia alçar-se. Allí no servia pressionar un botó per cridar algú o fer-te servir el dinar com a casa…

SHARE :

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *